VIDEO: Osjetite čaroliju pisane riječi na ovogodišnjem Festivalu svjetske književnosti

U Zagrebu je započeo Festival svjetske književnosti, koji sedmu godinu zaredom dovodi više od sto pisaca, književnih kritičara, znanstvenika, likovnih umjetnika i glazbenika koji dolaze s tri kontinenta i iz 18 zemalja, okupljenih s jednim ciljem – naime, ukazati na važnost žive književne riječi.

Ove godine, festival u fokusu ima književnost španjolskog jezika te će tako aktualni program ugostiti legendarne autore i nove nade tog govornog područja poput Fernanda Arambura, Jorgea Bucaya, Samantu Schweblin, Lauru Restrepo, Elenu Medel, Carlesa Tornera i Georgea Angela Mariju Quintera, ali i obilježiti 20. godina suradnje s jednom od najvažnijih platformi za promociju poezije Lyrikline. Također, dio programa odvijat će se u sklopu projekta “Read Me I am Yours”.

Naravno, tu su i nezaobilazne Književne matineje za učenike zagrebačkih srednjih škola, novinarske radionice, tradicionalne tribine, izložbe, projekcije filmova, scenska uprizorenja, okrugli stolovi, stručna predavanja, diskusije i još mnogo toga.

Festival traje do 14. rujna, a ulaz na većinu događanja je besplatan. Večernji program u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda se naplaćuje, međutim svaka kupljena ulaznica ujedno služi kao vaučer za ostvarivanje popusta u Festivalskoj knjižari.

Dio programa, također se održava u Splitu, dok raspored događanja možete pronaći na poveznici.