VIDEO: Nezaboravni nogometni spektakl u pulskoj Areni

Drevni amfiteatar na jedan je dan postao nogometno igralište, koje je ugostilo legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije
Pula: Nogometni spektakl u rimskom amfiteatru iz zraka

U povijesnom ambijentu pulske Arene održane su sasvim drukčije borbe gladijatora, koje će se zasigurno pamtiti još mnogo godina. Za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, drevni je amfiteatar na jedan dan postao nogometno igralište, koje je ugostilo najveće legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije.

Riječ je o revijalnom spektaklu, nastalom u sklopu ugovora o strateškom partnerstvu Turističke zajednice Istre i bavarskog kluba, kojem je svjedočilo više od 2 tisuće gledatelja. Na terenu su tako zaigrale po dvije ekipe Hrvatske i Bayerna, među kojima su se našli velikani domaćeg nogometa poput Šimića, Ladića i Cvitanovića, ali i mlađe generacije koju čine Klasnić, Pletikosa i Olić.

U konačnom okršaju, ekipa Bayerna odnijela je pobjedu nad Srebrićevom Hrvatskom tijesnim rezultatom 3:2, dok su treće mjesto prijateljski podijelili tim Kranjčar i Bayern 2000-tih.

Hrvatska
Ostalo