VIDEO: Na Policijskoj akademiji održana primopredaja 14 vatrogasnih vozila

Nova vozila nabavljena su u sklopu projekta Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske

Davorin Višnjić/PIXSELL

Hrvatskim vatrogascima predano je na korištenje još 14 vatrogasnih vozila, nabavljenih u sklopu projekta modernizacije vozila vatrogasnih postrojbi RH, vrijednog 256 milijuna kuna koji se većim dijelom financira sredstvima fondova Europske unije.

Riječ je o drugoj isporuci vatrogasnih vozila koja će biti raspoređena u 11 županija, rečeno je na primopredaji na Policijskoj akademiji. Prvih 20 vozila isporučeno je prije mjesec dana, a danas dodatnih 14 – i to tri autocisterne, šest šumskih lakih, jednog šumskog teškog te četiri navalna duga vozila.

Projektom modernizacije nabavlja se ukupno 94 vatrogasnih vozila koja bi javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima širom Hrvatske trebala biti isporučena do ljeta.

Potpredsjednik Vlade i ministar Božinović rekao je da su to najsuvremenija vozila koja se izrađuju u Europi i svijetu, te da su i hrvatski ponuditelji našli interes u tom poslu koji je na natječaju dobila poljska tvrtka Wiss.

– Nama je izuzetna čast da se na ovaj način, kao Vlada možemo odužiti hrabrim vatrogascima koji svojom srčanošću i požrtvovnošću opravdavaju tradiciju i ponos te struke u Hrvatskoj, rekao je.

Na primopredaji su, uz ministra bili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda i tvrtki isporučitelja.