VIDEO: Kroz projekt Zaželi na području Rugvice zaposlit će se pet žena, a u Dubravi tri

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uz ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Alardovića sudjelovao je danas na svečanosti uručenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena”.

Tom prigodom premijer Andrej Plenković istaknuo je, da je ovaj program omogućio zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena koje su, brinući se za starije osobe u nepovoljnom položaju, svojim radom doprinijele boljitku zajednice te izrazio zadovoljstvo nastavkom programa.

-Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda- rekao je Plenković.

Među korisnicima danas podijeljenih ugovora je i Općina Rugvica, koja je projekt aplicirala zajedno s Općinom Dubrava, te im je dodijeljeno bespovratnih nešto više od 1,6 milijuna kuna.

-Sredstva su ostvarena u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova uz stopu vlastitog financiranja od 0 posto- istaknuo je načelnik Mato Rugvica.

Kroz ovaj projekt na području Rugvice bit će zaposleno 5 žena, a na području Dubrave 3.

-Ovim projektom daje se mogućnost zaposlenja žena koje su dugo nezaposlene i teško bi pronašle zaposlenje, kako bi odradile potrebne godine za mirovinu. Ono što me naročito raduje je to što ćemo na ovaj način uz zaposlenje žena pomoći i našim starijim i nemoćnim mještanima, kako bi im olakšali svakodnevni život- rekao je načelnik Mato Čičak. 

Zadovoljstvo projektom nije krio niti načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, na čijem području se ovaj projekt već provodi zahvaljujući Gradskom društvu Crvenog križa Vrbovec, gdje je zaposleno sedam žena i jedna koordinatorica. 

-Općina Rugvica prijavitelj je projekta, na kojem smo mi partneri. Uspješno smo sve odradili i zahvaljujući tome zaposlit će se tri nove žene, koje bi teško pronašle zaposlenje, a svojim će radom naši stariji i nemoćni mještani dobiti odgovarajuću skrb- istaknuo je Okroša, poručivši kako će se započeta suradnja koja je sada urodila plodom nastaviti i na budućim projektima.