VIDEO: Kaciga glavu čuva – nova lekcija virtualne policajke Sanje

Riječ je o online program u kojem virtualna policajka učenicima nižih razreda osnovnih škola pojašnjava važna pravila ponašanja u prometu

MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, pripremilo je online program u kojem virtualna policajka učenicima nižih razreda osnovnih škola pojašnjava važna pravila ponašanja u prometu.

U novom videospotu, namijenjenom najmlađim sudionicima u prometnu, virtualna policajka Sanja objašnjava učenicima važna pravila ponašanja u prometu, posebice pravila za sigurnost mladih biciklista.

Kroz neobičan eksperiment s jajetom učenici se sami mogu uvjeriti u istinitost tvrdnje da u prometu ”kaciga glavu čuva”. Virtualna policajka Sanja, koristeći didaktičku opremu poput T-Wall uređaja i ‘pijanih naočala’, ukazuje i na višestruke štetne posljedice alkohola, demonstrirajući kako alkohol utječe na smanjenje motorike kod vozača. Putem učenika, policajka Sanja šalje poruku svim odraslima da ”alkohol nije cool”, kažu u policiji.