VIDEO I FOTO: Ovakav doček mogu pripremiti samo Hrvati

Scene prepunih ulica, kao i dupkom pun Trg bana Jelačića zauvijek će nam ostati duboko urezani u sjećanje. Nema riječi kojom se može opisati taj osjećaj kojeg su nam omogućili naši Vatreni. Neopisivo. Neprocjenjivo. Nezaboravno. Veličanstveno. To su samo neke od poruka okupljenih ljudi koji su pozdravili heroje nacije.

Od Zračne luke dr. Franjo Tuđman svatko je barem na trenutak htio biti dio povijesti. I bio je, jer ono o čemu smo jučer svjedočili u Zagrebu obišlo je svijet. Tako se dočekuje pravi pobjednici. A oni to i jesu.

Nikome nije bilo teško stajati na suncu. Pogotovo onoj masi na Trgu bana Jelačića koja je od ranog jutra čekala Vatrene, koji su se nakon dugih šest sati vožnje od strane Nikoline Žiljak uspjeli probiti do centralnog mjesta ne bi li s najboljim navijačima na svijetu još jednom proslaviti uspjeh.

U proteklih mjesec dana donijeli su nam toliko radosti i sreće. Živjeli smo u snu iz kojeg se nikada ne bi željeli probuditi. Nažalost to je nemoguće, no iz ovoga svi zajedno trebamo izaći jači i pametniji. Jedinstvo koje nas je krasilo u ovih mjesec dana trebala nam biti putokaz za dalje, jer samo zajedno možemo učiniti još više za prosperitet Lijepe naše.

Sjajnu atmosferu s Trga bana Jelačića možete pogledati OVDJE

FOTO: Dalibor Urukalović, Petar Glebov/ PIXSELL