VIDEO I FOTO: Osnovna škola Milke Trnine započela s provođenjem kurikularne reforme „Škola za život“

kriz-1

Povodom početka školske godine potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te načelnik Općine Križ Marko Magdić, obišli su Osnovnu školu Milke Trnine u Križu koja je uz još tri škole na području Zagrebačke županije uključena u eksperimentalni program kurikularne reforme „Škola za život.“ Inače, Osnovna škola Milke Trnine prva se od škola prijavila za program kurikularne reforme.

-Ovo je najveći dan za škole u posljednjih 20 godina, a ova škola je znak da ne morate biti u centru da biste bili predvodnik promjena. Vaša škola uči da razumijemo prošlost, ali prije svega uči za budućnost. Iskoračili smo u 21. stoljeće s eksperimentalnom reformom i uvođenjem obavezne informatike u 5. i 6. razredu- kazala je ministrica Divjak koja je obišla i učionicu koja je opremljena materijalima za izvođenje nastave kroz program kurikularne reforme „Škola za život“. 

U Osnovnoj školi Milke Trnine u ovom programu kurikularne reforme sudjeluje 187 učenika prvih, petih i sedmih razreda.

-Novina se ne treba bojati novina, pogotovo jer su djeca zavrijedila da kroz školu postanu kvalitetni i obrazovani ljudi. Uvjeren sam da će projekt uspjeti i da neće biti samo ‘plesala je jedni ljeto’- kazao je ravnatelj Zlatko Hasan.

Svoj obol novoj školskoj godini uz Zagrebačku županiju, dala je i Općina Križ koja je osiguravanjem sredstava osigurala nabavku udžbenika za sve učenike škole.

Kako je jučer bilo u Križu, pogledajte u VIDEU.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija