VIDEO: Gotovo 300 ekipa spremno za snijeg

Na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma, održana je smotra zimske službe, koju je obišao i gradonačelnik Milan Bandić

Podružnica Zagrebačkog holdinga, Zagrebačke ceste, na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma održale su generalnu smotru Zimske službe, u kojoj sudjeluju 292 ekipe raspoređene u 17 mjesta stalne pripravnosti.

Na skladištu i po bazama trenutno se nalazi 20 000 tona soli 6 700 tona sipine, a u slučaju potrebe, naručivat će se dodatne količine. Ukupno se rali i posipava 2 633 kilometar prometnica, od čega u prvoj razini prednosti 1 134 kilometra, a u drugoj razini 1 499 kilometara. Isto tako u GPS centru u glavnoj bazi Žitnjak instaliran je sustav za rano otkrivanje poledice i leda na kolniku koji putem senzora na sedamnaest odabranih lokacija (mostovi, nadvožnjaci, brdske dionice…) dojavljuje trenutno stanje kolnika (temperatura kolnika, temperatura zraka, vlažnost kolnika i ledište s obzirom na slanost kolnika, oborine, magla). Sustav omogućuje preventivno reagiranje na najkritičnijim točkama u gradu.

-S voditeljem podružnice Zagrebačkih cesta Draganom Perićem dogovorio sam da se zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti kaže što znači Zimska služba Grada Zagreba za naše sugrađane i što znači biti spreman 24 sata cijelu zimu. Ovo je samo demonstracija spremnosti Zimske službe Grada Zagreba od 350 manjih i većih vozila koja su ovdje i oko 50 koja su na terenu. Imamo najspremniju i najbolje tehnički opremljenu Zimsku službu u Europi- istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.