VIDEO/FOTO: Započelo rušenje stare škole u Dubrancu

Emotivno je bilo danas u Dubrancu

Započeli su radovi na uklanjanju u potresu oštećene zgrade područne škole u Dubrancu kroz koju su prošle brojne generacije učenika, koji su se i sami došli oprostiti od svoje nekadašnje škole.

-Emotivan je ovo trenutak za sve žitelje ovoga kraja, koji su pohađali ovu školu krajem pedesetih godina prošlog stoljeća. Ovdje su teške emocije, no istodobno i pozitivne, jer krećemo u realizaciju projekta nove škole- istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar, rekavši kako su sve gradske snage u ovogodišnjem i nadolazećem proračunu upravo usmjerene na izgradnju nove škole u Dubrancu.

-Vjerujem da će do početka školske godine u 2023. nova škola biti spremna primiti učenike. Ovdje će biti napravljen veći objekt nego što se sada ruši, jer uz školu, tu će biti i grupe dječjeg vrtića, koje su neophodne u našim bregima- kazao je Ačkar.

Melita Delić, zamjenica ravnateljice OŠ Eugen Kvaternik, pohvalila je voditeljicu škole u dubrabcu, Irenu Meštrović, koja je “sve svoje što je mogla ostavila na ovom terenu”.

-Ona je ta koja je sve inicirala uz pomoć svih onih koji su pomogli. Drago mi je što ovo nije kraj jedne škole, već početak, koji će nam donijeti nešto novo i lijepo- istaknula je Delić, dok je prozvana Irena Meštrović kazala kako su svi djelatnici škole zaslužni za ostanak škole u Dubrancu.

-Ovo je naša pobjeda, jer nismo otišli iz Dubranca. To nam je bila nit vodilja, jer kada se jednom ode, teško bi se vratila. Uostalom, škola je ono što mjesto čini živim- poručila je Meštrović, koju naročito raduje što im se svake godine povećava broj učenika.

Predsjednik MO Dubranec, Željko Hrvojić, jedan je od onih koji je pohađao školu u Dubrancu.

-Hvala Gradu i gradonačelniku na pomoći, kao i našim učiteljicama na angažmanu. Nadamo se kako će radovi završiti što prije kako bi naša djeca ovdje krenula u školu- zaključio je Hrvojić.

Ukupna investicija vrijedna je oko 14 milijuna kuna, pri čemu je u proračunu za ovu godinu osigurano 7 milijuna kuna.