VIDEO/FOTO: Više od 300 maskiranih sudionika prošlo ulicama Ivanić-Grad

U Ivanić-Gradu je održan 19. međužupanijski fašnik umirovljenika i građana u organizaciji Udruge umirovljenika i građana „Treća dob“ Ivanić-Grad uz pokroviteljstvo grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice grada Ivanić-Grada.

Preko 300 zamaskiranih sudionika iz raznih dijelova Hrvatske prodefiliralo je gradom u povorci gdje su u samom centru održali prigodni program.

-Ovakav jedan fašnik izvrsno nadopunjuje našu turističku ponudu. Očekujemo da uz manifestacije kao što su Bučijada, Škrletovo i Festival igračaka i naš Žabarski festival koji planiramo razviti u najveći kontinentalni karneval u Hrvatskoj i ovaj karneval umirovljenika podigne ponudu ovoga kraja– izjavila je direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter.

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović je nakon uvjeravanja da će dobro voditi grad i brinuti o građanima,  predao ključeve Grada u ruke Princa i Princeze Fašnika. 

Oni su obećali  da će odmah prionuti poslu ne dobrobit svih. Tako će slijedećih karnevalskih dana Ivanić-Gradom vladati maske, ples,  pjesma uz špelancije i zabavu.