VIDEO/FOTO: U Brckovljanima proslavljeno Bartolovo

Domaćin proslave bio je Željko Panian, a tom prilikom već tradicionalno je podignut i klopotec
DSC_2342

Na hrebinečko-štakorovečkom brijegu danas poslijepodne bilo je veselo zahvaljujući Vinogradarsko vinarskoj udruzi Općine Brckovljani, koji su već tradicionalno organizirali proslavu Bartolova.

Domaćin proslave bio je Željko Panian, a tom prilikom već tradicionalno je podignut i klopotec, kojim se vinograd želi zaštiti od tiča.

-Želim da se svi lijepo zabavimo i da ovog sveca proslavimo u veselju i pjesmi- istaknuo je domaćin Željko Panian.

-Sada nam predstoji berba, koja će ove godine biti u smanjenom obliku zbog mraza i bolesti žutice koja je sada napala vinograde. Nažalost, za tri godine nećemo dizati klopotec, nego ćemo u vinogradima imati karmine- rekao nam je Panian.

Veselom društvu u vinogradu pridružio se i načelnik Tihomir Đuras u društvu svojih najbližih suradnika Stjepana Vinojčića i Marina Žafrana.

-Hvala našem Željku, najvećem entuzijastu na ovim našim bregima. Vinogradari imaju tri sveca; Svetog Vinka kada obilježavamo početak radova u vinogradima. Vidimo da se ovdje u vinogradu dobro radilo i da će grožđa biti. Danas slavimo svetog Bartola i pokušat ćemo zaštiti rod koji imamo u vinogradu. Isto tako nadam se da ćemo se vidjeti na svetog Martina i blagosloviti to naše vino- istaknuo je načelnik Tihomir Đuras.

Za dobru atmosferu i pjesmu zadužen je bio Vinogradarski bend, a domaćim vinogradarima pridružili su se i gosti iz Bednje i Marije Bistrice.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija