VIDEO/FOTO: MARTINSKI POLUMARATON USPIO – Više od 350 natjecatelja vratilo trčanje u Dugo Selo

Atletski klub Martin s uspjehom je odradio nakon deset godina utrku u svome gradu. Višemjesečne pripreme itekako su uspjele, a pohvale koje je vrijedna ekipa okupljena oko predsjednika kluba, Vlade Šindlera dobila od trkača, ali i posjetitelja dovoljno govori, kao i podatak da se na startu polumaratonske te utrke građana na 5 kilometara našlo više od 350 trkača.

-Što reći, imali smo lijep i sunčan dan, kao i mnoštvo trkača. Uspjeli smo u svemu. Imali smo više ljudi nego što smo planirali, no sve smo ih dočekali spremni i primili raširenih ruku i otvorena srca. Sada nakon svega mogu reći kako nam je pao kamen sa srca, jer položili smo još jedan ispit- s ponosom će Vlado Šindler, koji je napomenu kako je prva maratonska utrka na području Hrvatske trčana između Zagreba i Dugog Sela u srpnju 1930. godine, a od 80-tih godina prošlog stoljeća cestovno trčanje u Dugom Selu ima itekako značajno mjesto.

Trkačima su se na startu priključili i gradonačelnik Nenad Panian te predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

-Kako je lijepo vidjeti vas opet u Dugom Selu, jer 350 trkača jedna je impozantna brojka. Sada kad krenete razmaknut će te ovu maglu i bit će nam sunce i bit će nam lijepo- poručio je gradonačelnik Nenad Panian.

I bio je u pravu, jer nakon nekog vremena zasjalo je sunce.

-Sretan sam i ponosan na naš klub, koji je organizirao ovako fantastičnu utrku. Ovo je pokazatelj kako je Dugo Selo grad mladih i grad sporta, a jedna ovakva manifestacija svakako doprinosi tome- istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Najbrži na pet kilometara bili su Karlo Ciban i Petra; dok su pobjede na polumaratonskoj utrci odnijeli Ivan Bulić i Maja Urban.

Uoči starta utrke u prigodnom programu nastupili su Glazbena škola, limena glazba KUD-a Preporod i mažoretkinje, a svirkom su sve začinili i mladi glazbenici ENVI-ja.

REZULTATI UTRKA
5 KM (M): 1. Karlo Ciban, 2. Florijan Rožić, 3. Goran Bakšić
5 KM (Ž): 1. Petra Mišljen, 2. Valentina Valjak, 3. Nives Zebić
POLUMARATON (M): 1. Ivan Bulić, 2. Blaž Car-Palić, 3. Krešimir Balaško
POLUMARATON (Ž): 1. Maja Urban, 2. Branka Kiseljak, 3. Irena Kos-Kukec