Veliki dan za Dugo Selo

VIDEO/FOTO: Gradonačelnik Panian uzeo lopatu u ruke i označio početak radova na novom vrtiću u Ostrni

Vrtić kapaciteta 80-ak djece trebao bi biti završen do kraja godine, nakon čega slijedi opremanje i upisi s proljeća
20230824_101147

Sve je spremno za početak gradnje novog dječjeg vrtića u Ostrni, gdje su danas simboličnim polaganjem kamena temeljca i započeli radovi koje je otvorio gradonačelnik Nenad Panian koji se i sam ulovio lopate.

-Na današnji dan ponosno smo zakopali prvu lopatu u jedan vrlo važan objekt. To je objekt koji će naše sugrađane riješiti jedne velike brige, a to je upis djece u vrtić. Potreba za predškolskim odgojem u našem je gradu iznimno velika. Ovo nije kraj takvim ulaganjima, jer iduće godine nas očekuje gradnja novog vrtića u Ulici Klanjec. Upravo zbog toga brige za predškolski odgoj ne bi trebalo biti- kazao je gradonačelnik Nenad Panian.

Ukupna vrijednost novog objekta je oko 2 milijuna eura, a projekt je djelomično financiran sredstvima Europske unije u iznosu 726.259,21 eura.

-Grad konstantno bilježi rast stanovništva, pogotovo mladih obitelji, zbog čega ulažemo velike napore da eliminiramo listu čekanja i svima koji su zainteresirani osiguramo odlične uvjete i mjesto u gradskom vrtiću- poručio je pročelnik Upravnog odjela za pravne poslove i društvene djelatnosti Boris Savić.

Ostrnjanski vrtić, s kapacitetom od 80 djece u četiri odgojne skupine trebao bi biti, zbog montažne gradnje, brzo gotov – do kraja ove godine, nakon čega slijedi opremanje i upisi već na proljeće.

-Mi smo sinonim za montažnu gradnju. Ovaj sustav gradnje iznimno je brz. Uz kvalitetno planiranje dobiva se visokokvalitetan objekt, koji je protupožarno i protupotresan otporan na elementarne nepogode- pojasnio je tehnički direktor tvrtke Domus plus Luka Kupešić.

Događanja
Dugo Selo