Bravo ekipa!

VIDEO/FOTO: Dočekani zlatni ribnički vatrogasci; ovo nije slučajno, namjerno je

"Nije slučajno, nije slučajno, već je namjerno. Dvaput ponovljivo, dvaput ponovljivo, treći put isto to, pjevalo se u nedjelju poslijepodne u Ribnici
DSC_9352

Razlog za ponos i zadovoljstvo u redovima DVD-a Ribnica, koja je još jednom potvrdila kako je nositelj natjecateljskog vatrogastva na području Velike Gorice. Novi uspjeh natjecateljsko odjeljenje Ribnice, postiglo je u vikendu za nama na državnom natjecanju u Novalji gdje je muška mladež premoćno osvojila prvo mjesto i naslov državnih prvaka. Ovim uspjehom, mladi Ribničani su izborili pravo nastupa na Vatrogasnoj olimpijadi u Italiji sljedeće godine.

Za nove-stare prvake Hrvatske u nedjelju poslijepodne u Ribnici je uz pjesmu, ali i nezaobilazne “vatrogasne topove” dočekana zlatna ekipa.

-Ovo je samo nadogradnja lanjskog uspjeha, a kako i sami kažu “ovo nije slučajno, dvaput ponovljivo”. Zasluženo smo pobijedili. U sve ovo uloženo je jako puno rada i truda. Dva puta tjedno smo trenirali cijelo ljeto. Bilo je tu i dosta odricanja, pet dana smo imali pripreme na moru, gdje smo dnevno imali po dva treninga. Sad u finišu se treniralo tri puta tjedno plus natjecanje vikendom- ispričao nam je zapovjednik DVD-a Ribnica i voditelj ekipe Mario Stipetić, koji će dečke povesti na drugu Olimpijadu, nakon što su lani sudjelovali u Celju.

-Jedno novo iskustvo. Znam da ćemo dati sve od sebe u Italiji da budemo što bolji. Zadnji puta smo bili sedmi, a sada je cilj biti bolji barem za jedno mjesto- poručio je Stipetić.

Osjećaj ponosa nije mogla sakriti ni predsjednica Anita Rajković Mravec, koja se veseli novom nastupu na Olimpijadi.

-Tajna naših uspje vrlo je jednostavno; to je puno rada, truda i vježbanja. Samim time i greškice se dovode do finesa, tako da smo mi na ovom natjecanju dvije vježbe izvele bez iti jedne greške- otkrila nam je predsjednica DVD-a Ribnica.

Najmlađi član ribničke ekipe je Petar Mika, koji nam je otkrio kako je zadovoljan kako je ekipa odradila prvenstvo.

-Bilo je jako dobro. Jako sam zadovoljan rezultatom koji smo postigli- kazao nam je Petar, koji veliku podršku ima od cijele ekipe, koju pak predvodi Luka Mravec.

-Osjetila se mala trema na početku, ali kako smo već bili na prvenstvu oslobodili smo se straha i pokazali da smo najbolji- poručio je Luka.

DVD Ribnica danas ima 60-ak članova, od čega je 25 operativaca, a većinu članstva čine upravo natjecateljske ekipe, na što su u društvu jako ponosni.

Događanja
Velika Gorica