VIDEO: Defile stotinjak Spačeka i njihovih vlasnika kroz Samobor

23. Svjetski susret vlasnika i ljubitelja Citroen Spačeka održava se do nedjelje na livadi iza Autobusnog kolodvora u Samoboru. Susret je sinoć i službeno otvoren, a prethodio mu je defile stotinjak vozila kroz grad.

Program traje do nedjelje, a prvi dan kolovoza donosi i početak nekoliko natjecanja, prije svega onog u vožnji spretnosti na poligonu u nekadašnjoj vojarni Taborec od 10 i 16 sati, dok je u 17 sati u programskoj zoni zakazano natjecanje u brzom jedenju kremšnite. Od 15 sati održava se Slovenski dan, a od 20 sati počinju prezentacije – Švicarske kao domaćina susreta 2021. godine te potom Italije i Slovenije kao zemalja kandidatkinja za domaćina 2023. godine, a koji će se birati upravo u Samoboru.

Zbog velikog interesa posjetitelja, organizatori su odlučili znatno ranije otvoriti Programsku zonu. Tako će umjesto od 14 sati sada se u nju moći ući već od 8, a u kamp od 10 sati. U Programskoj zoni boravak je moguć sve do 2 sata ujutro. Cijena dnevne ulaznice je 30 kuna, a ulaz je besplatan za djecu do 12 godina starosti.