VIDEO: Dan pobjede u Kninu obilježilo mnoštvo emocija i ponosa

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kininu je održan svečani program u spomen na 24. obljetnicu Vojno redarstvene operacije Oluja. Program je započeo budnicom orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske te tradicionalnim prijavkom Počasnog postroja vrhovnoj zapovjednici Oružanih snaga i predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović.

U nastavku su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Spomeniku hrvatske pobjede “Oluja 95”, gdje su zajednički vijenac uz predsjednicu položili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te predsjednica Zajednice udruga nestalih i poginulih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Također, dok se na Kninskoj tvrđavi ponosno vijorio hrvatski barjak, pod njih su pročitana imena 238 poginulih pripadnika Hrvatskih snaga i dvoje nestalih u VRO Oluja te održana minuta šutnje za pale. Ispaljena su i 24 počasna plotuna u spomen na 24. obljetnicu, a u odavanju počasti pridružila se i Akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” prigodnim programom na nebu iznad tvrđave.

Naposljetku, nazočni su se mimohodom uputili prema crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, koju će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.