VETERANI NS DUGO SELO: Žabnica sama na tronu, Dugo Selo uvjerljivo protiv Lonje

Treće kolo VNL NS Dugo Selo potvrdilo je pobjede favorita koje je bilo odigrano 10. rujna

Žabnica je nakon odigranog trećeg nepotpunog kola veteranske lige NS Dugo Selo zasjela sama na tron sa svih 9 osvojenih bodova. Težinu prvog mjestu potvrdila je u derbiju protiv Strmca kojem je podarila petardu na domaćem terenu u Bedenici. To je jedan od najtežih poraza Strmca kod kuće kojeg ne pamte ni najstariji kroničari kluba u veteranskoj konkurenciji. U derbiju su dvostruki strijelci za Žabnicu bili Horvatić i Vranešić dok je jedan zgoditak postigao Dončević. Očito je da se ovom pobjedom u derbiju Žabnica nametnula kao jedna od momčadi koje s razlogom igračke kvalitete aspiriraju na sam naslov jesenskog prvaka. To će sigurno unijeti dodatne igračke dramatičnosti u nastavku prvenstva jer se Žabnica tako ravnopravno uključila u borbu s momčadima Dugog Sela i Vrbovca za jesensku titulu koje godinama dominiraju u veteranskoj konkurenciji.

Dugo Selo je nastavilo tradiciju izvrsnih igara protiv Lonje što su potvrdili i ovaj puta jer su deklasirali Lonjičane rezultatom 7:1 i time jasno naznačili status favorita za osvajanje naslova jesenskog dijela.

Rakovčani su odigrali vrlo dobru partiju protiv Vrbovca i pokazali se kao tvrdi orah na domaćem terenu. Ipak Vrbovčani su nastavili tradiciju pobjeda koji su ovaj puta teškom mukom prelomili utakmicu u svoju korist tek u 71. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je sigurno realizirao Mudrić i odnio sva tri boda iz Rakovca. Dubrava je upisala prve bodove jer je pobijedila ekipu Rugvice Sava 1976 rezultatom 5 : 2.

Utakmice Kloštar – Sloga i Milka Trnina – Zelina nisu bile odigrane.

POREDAK: 1. Žabnica 9, 2. Dugo Selo 6, 3. Lonja 6, 4. Strmec 4, 5. Sloga 3, 6. Vrbovec 3, 7. Rakovec 3, 8. Dubrava 3, 9. Rugvica Sava 1976 3, 10. Zelina 1, 11. Kloštar 0 i 12. Milka Trnina 0.