Naoružajte se strpljenjem!

Velike gužve na zagrebačkim cestama: Dvije najprometnije prometnice do kraja srpnja pod posebnim režimom

Radi se na sve strane!
Zagreb: Zatvoren prometni trak na Aleji Bologne zbog radova na pothodniku Goran Stanzl/PIXSELL

Tijekom vikenda počeli su radovi na dvije važne prometnice u Zagrebu, na Ilici od Selske ceste do ulice Črnomerec te na Aleji grada Bologne, na dijelu od Ulice Prigornica do Ulice Velimira Škorpika.

U Ozaljskoj ulici izvode se radovi na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda zbog učestalih puknuća dotrajalog postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda izgrađenog 1934., odnosno dijelom 1954. godine.

Ozaljska ulica, na dijelu od Krapinske ulice do Nehajske ulice, privremeno je zatvorena za promet do subote 31. kolovoza do 18.00 sati. Vozilima javnog gradskog prijevoza i stanovnicima Ozaljske ulice bit će omogućen prolaz Ozaljskom ulicom, odnosno dolazak do svojih domova, piše HRT.

Planirano je da svi radovi, uključujući i sanaciju prijekopa nakon završetka radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda i spojnih vodova, odnosno kućnih priključaka budu gotovi do kraja kolovoza, kako bi Ozaljska spremno dočekala povratak građana s godišnjih odmora i početak nove nastavne godine, poručuju iz Grada.

Alejom grada Bologne, jednom od najprometnijih cesta u Zagrebu, na dijelu od Ulice Prigornica do Ulice Velimira Škorpika, bit će otežan promet od subote, 6. srpnja, od 8,00 sati do ponedjeljka, 29. srpnja, do 4,00 sata, stoga se pripremite na moguće zastoje.

Programom asfaltiranja nerazvrstanih cesta I. reda u 2024., Grad Zagreb je osigurao sredstva za asfaltiranje dvije prometne trake na južnom kolniku Aleje grada Bologne u smjeru od zapada prema istoku.

Radovima je obuhvaćena sanacija dotrajalog asfaltnog zastora ukupne površine 7.000 m2. Za vrijeme izvođenja radova, promet motornih vozila će se odvijati dvosmjerno po sjevernom dijelu kolnika Aleje – jedan prometni trak za svaki smjer, priopćili su iz Grada Zagreba. Sugrađane upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za razumijevanje.

 

 

Grad Zagreb
Ostalo