Velika Gorica za vikend u znaku branitelja

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske te uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, supokroviteljstvo Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice u subotu će se u Velikoj Gorici održati 23. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Tim povodom gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik predsjednika provedbenog odbora Stjepan Kovačević najavili su subotnje, ali i nedjeljno druženje branitelja u Velikoj Gorici.

Ovogodišnje igre okupit će oko 1 200 sudionika iz 21 županije i Grada Zagreba, koji će se natjecati u boćanju, elektronskom pikadu, kuglanju, malom nogometu, povlačenju konopa, streljaštvu, stolnom tenisu i šahu.

-Kad je u pitanju Zagrebačka županija Velika Gorica daje 90 posto natjecatelja, dok preostalih 10 posto dolazi iz Ivanića. Po tome držimo primat u Zagrebačkoj županiji, a nadamo se da ćemo ove godine biti i prvi na nivou države, jer smo na zadnja dva natjecanja bili drugi, a sada je došlo vrijeme da odemo i korak dalje- ispričao je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Velike Gorice, Stjepan Kovačević.

U nedjelju će se u Velikoj Gorici ponovno održati i Dan branitelja, koji bi kako je istaknuo gradonačelnik Barišić trebao postati tradicijom.

-Tom prilikom najavit ćemo i naše zajedničke akcije koje imamo kroz cijelu godinu, a posebno onu koja je sad pred nama, Dan 153. brigade koji je u listopadu, kada ćemo i službeno započeti gradnju Memorijalnog centra, odnosno Spomen doma 153. brigade u Velikoj Buni- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.