Velika Gorica dobila zeleno svjetlo za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem

Gradsko vijeće Velike Gorice na sjednici održanoj u svibnju razmatralo je program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem koji je donesen te upućen Ministarstvu na dobivanje suglasnosti.

-Interesira me u kojoj je fazi ishođenje te suglasnosti, jer postoji jako veliki interes poljoprivrednika koji bi htjeli obrađivati tu zemlju. Uostalom, šteta je pustiti da se zemljište zapusti te da moramo plaćati troškove za uništavanje šikara koje se sve više javljaju- upitala je vijećnica BM 365 Stranke rada i solidarnosti, Zlata Filipović.

Gradonačelnik Dražen Barišić kazao je kako se netom pred sjednicu čuo s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Tugomirom Majdakom koji je gradonačelniku potvrdio kako je Gradu Velikoj Gorici dana suglasnost na raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, što je jako dobra vijest za sve poljoprivrednike.

-Mi očekujemo da će na jednoj od sljedećih sjednica ići odluka o raspisivanju natječaja, tako da će naši poljoprivrednici moći konzumirati odnosno zakupiti neke površine od 350 hektara koliko je slobodno. Inače, na našeg grada ima oko 1 162 hektara koji su u vlasništvu Republike Hrvatske- rekao je gradonačelnik Barišić.