Velečasni Darko Pužin proslavio 25-tu obljetnicu svećenstva

Na misnom slavlju, koje je započelo svečanom procesijom sudjelovalo je deset svećenika i stalni đakon. Uvodni pozdrav okupljenima uputio je župnik domaćin velečasni Ivan Vučak. Osim rodbine, prijatelja i župljana Krašića, na misi je bilo i mnogo vjernika iz župa u kojima je velečasni Pužin djelovao.

-Predragi u Kristu Isusu! Što može reći ili što smije reći svećenik nakon 25 godina svećeništva? Može s još većom gorljivosti ponavljati iskustvo milosti Božje: ‘Sve mogu u onome koji me jača!’“- naglasio je monsinjor Juraj Batelja u homiliji, primijetivši kako sve manje mladih i srebrnih misa u župama upozorava na zaboravljanje kako su duhovna zvanja čudesni Božji dar, baš kao što je čudesno i ovo 25-godišnje služenje slavljenika Pužina.

Velečasni Darko Pužin rodio se u Krašiću 6. rujna 1967. godine. Zajedno s 28 drugih đakona, za svećenika ga je 26. lipnja 1994. zaredio sluga Božji kardinal Franjo Kuharić. Budući da se osjećao Krašićancem velečasni Pužin za mladomisničko geslo izabrao je riječi psalma, tako drage blaženom Alojziju Stepincu: „K tebi, Gospodine, uzdižem dušu svoju. U tebe se uzdam, Bože moj!“

U Markuševcu je 3. srpnja 1994. slavio mladu misu. U Odri je bio kapelan od 1994. do 2001. godine. Kao prvi župnik u Granešinskim Novakima (2001.-2009.) okupio je uzornu župnu zajednicu, a za njegova župnikovanja izgrađeni su crkva i župna kuća. U župi Sveta Klara župnik je posljednjih devet godina i obnovio je župnu crkvu, područne kapele i župni dom.