Večernjakova biciklijada vraća se u Samobor

Jubilarna 40. Večenjakova biciklijada održat će se 11. lipnja
Samobor: Najavljena ovogodišnja četrdeseta Večernjakova biciklijada Robert Anic/PIXSELL

Ove godine Večernjakova biciklijada slavi svoj jubilej pa je organizator Večernji list odlučio povezati Zagreb i Samobor baš kao što je to bilo i na prvoj Večernjakova biciklijadi održanoj davne 1978.

Da se Večernjakova biciklijada 11. lipnja vraća u Samobor najavili su na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Galeriji Prica, samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

40. Večernjakova biciklijada će 11. lipnja u 10 sati startati u Zagrebu u parku dr. Franje Tuđmana, a cilj će biti u Samoboru na prostoru ŠRC Vugrinščak. Ukupna dužina rute je 21 km, a prvi biciklisti na cilju se očekuju oko 11:30 sati. Tamo će se od dolaska prvih biciklista pa do 22 sata održati zabavni program za sve generacije- glazbeni nastupi, plesni nastupi, poligoni za djecu, sportski korner, bazen, DJ-i te ugostiteljska ponuda.

Kao i svake godine do sada sudjelovanje je besplatno za sve bicikliste, a u biciklijadama do sada je preko 90% sudionika bilo s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije pa se sličan trend očekuje i ove godine. Naravno uz bicikliste očekuju se i građani koji će se naknadno pridruži na zabavnom programu na ŠRC Vugrinščak.

– Večernjakova biciklijada jedna je od najdugovječnijih i najmasovnijih rekreativno-sportskih manifestacija koja promovira aktivan način života i okuplja građane zdravih životnih navika. Namijenjena je svim zaljubljenicima u pedaliranje s ciljem pokretanja građana na tjelesnu aktivnost, stvaranja navike bavljenja sportom, unapređenja zdravlja i poticanja boravka u prirodi – naglasio je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Galeriji Prica glavni urednik Večernjeg lista, Dražen Klarić.

– Glavni cilj cjelodnevnog događanja je pružiti dodatni sportski, edukativni i zabavni sadržaj za sve uzraste. Biciklijada nije natjecateljskog tipa već isključivo rekreativna – dodao je Dražen Klarić i pozvao sve da se pridruže Večernjakovoj biciklijadi.

Gradonačelnica Petra Škrobot nije skrivala zadovoljstvo što se ova značajna manifestacija ponovno vraća u Samobor.

– To je bila želja Samoboraca i zato mi je posebno drago što se Večernjakova biciklijada vraća u Samobor. Drago nam je da smo uspjeli tu želju ostvariti i zato hvala Večernjem listu kao organizatoru i Zagrebačkoj županiji koja podupire manifestaciju. Povratak Večernjakove biciklijade u Samobor od neprocjenjive je važnosti za razvoj turizma grada Samobora, ali i za razvoj cikloturizma na cjelokupnom području – naglasila je Petra Škrobot i svima uputila poziv da se 11. lipnja uključe u tradicionalnu biciklijadu.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec naglasio je kako Zagrebačka županija ulaže u cikloturizam pa su rado podržali Večernjakovu biciklijadu koja promovira takav vid turizma te potiče građane na zdrav i aktivan život.

Događanja
Grad
Grad Zagreb
Hrvatska
Samobor
Zagrebačka županija