VEČERA ZA 5 NA SELU IZ VRBOVCA I ZELINE: Dejan Jeličić prvi domaćin, vrhunska večera, ali proračunati gosti

Prvi ovotjedni kuhar u 'Večeri za 5 na selu' iz Vrbovca i Zeline bio je keramičar Dejan, kojem su u goste stigli konobarica Marina, mesar Mišel, kuharica Draženka i garderobijerka Ivančica
Dejan rtl.hr

Dejan Jeličić iz Ivančana za goste je pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Domaće delicije, glavnog jela Brzo i fino i deserta Šarena poslastica, a goste je dočekao s višnjevcem, šljivovicom, orahovcem i likerom od aronije. Svi su pohvalili aperitiv i ubrzo počeli s jelom, piše rtl.hr.

Za predjelo je domaćin poslužio platu s narescima, raznim sirevima te pogačicama, a svima se svidjelo kako je posluženo.

-Potrudio se, svaka čast!- rekla je Draženka i komentirala kako je okus predjela bio ‘po domaći’, a Marina dodala;

rtl.hr

-Meni su pogačice baš bile fine. A i sir i kobasice, sve je bilo super!

Predjelo se svidjelo i Ivančici, a i Mišel nije imao zamjerke.

Biftek s umakom od zelenog papra Dejan je poslužio za glavno jelo, a Marina je odmah pohvalila izgled jela. Kad je Ivančica vidjela da će večerašnji domaćin pripremati biftek, rekla je kako voli samo krvav, no sad je komentirala kako bi ga više pekla.

-Umak od papra bio je odličan, nije bio toliko ljut koliko smo mislili da će biti. Mojem nepcu paše- rekao je Mišel. Marini je sve bilo fino, Katarini isto iako je preskočila umak.

Za kraj večere domaćin je poslužio Pavlove košarice.

rtl.hr

-Ta je tortica stvarno primamljivo izgledala i jedva sam je čekala probati- rekla je Ivančica, a kad je kušala, rekla je kako je baš osvježavajuće, što su komentirale i Draženka i Marina.

Mišelu se desert također svidio;

-Okus deserta baš je bio dobar – nije bio presladak, nijedan sastojak nije bio nametljiv, sve se dobro uklopilo jedno s drugim, a i bio je dovoljno hladan.

Poslije večere goste su u dvorištu čekali svirači, a domaćin je bio najveseliji, što je nasmijalo i razveselilo ekipu. Za svoju večeru Mišel je domaćinu dao desetku zato što mu je sve bilo odlično dok je ženski dio ekipe dao po devetku – svima je sve svidjelo, nisu imale zamjerke, ali Draženki je nedostajalo malo dekoracije dok su Ivančica i Marina ostavile prostora za nekog drugog.

rtl.hr

Događanja
Farkaševac
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija