Već 12 godina na glavnom zagrebačkom trgu nude se hrvatski otočni proizvodi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je danas na Trgu bana Josipa Jelačića predbožićni sajam “Hrvatski otočni proizvod” u organizaciji Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“, na kojem se do 25. studenoga predstavlja 34 proizvođača. Uz predsjednika Vlade bili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar turizma Gari Cappelli i ministar uprave Lovro Kuščević. Nakon obilaska sajma, predsjednik Vlade naglasio je kako je riječ o sjajnoj inicijativi koja traje već 12 godina.

-Vidite kako ovi vrijedni ljudi, na temelju onoga što postoji na otocima izrađuju sjajne, kreativne i zdrave proizvode. Nadam se da će velik broj Zagrepčana i ljudi koji će posjetiti grad u vrijeme Adventa posjetiti ovaj sajam- rekao je premijer.

Svoje proizvode nude izlagači s Korčule, Visa, Lastova, Brača, Krka, Hvara, Paga, Prvića, Raba, Dugog otoka, Ugljana, Iža, Rave, Cresa i poluotoka Pelješca. Cilj je poticanje razvoja otočne proizvodnje te brendiranje proizvoda s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sajam ima i obilježja turističke manifestacije koja prikazuje bogatu ponudu, sadržaj, tradiciju i kulturnu baštinu hrvatskih otoka.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo