Vatrogasna zajednice Općine Brckovljani proslavila 20-tu godišnjicu

1. veljače 1997. godine na prijedlog inicijativnog odbora iz dotadašnje vatrogasne zajednice triju općina; Brckovljani, Dugo Selo i Rugvica utemeljena je Vatrogasna zajednica općine Brckovljani koja od tada pa sve do danas djeluje samostalno. Osnivači su bili Željko Rusan, Stjepan Baček i Stjepan Remenar. 

Rad i djelovanje započeIo je okupljanjem pet vatrogasnih društava: Brckovljani, Gračec, Hrebinec, Prečec, te Stančić-Štakorovec, da bi se kasnije pridružili i vatrogasci Lupoglava i Tedrovca tako da Zajednica od 1999. godine okuplja sedam društava koja su svih ovih godina radila na operativnosti i očuvanju vatrogasne kulture i vatrogastva ovog kraja.

A o radu Zajednice u protekla dva desetljeća na svečanoj sjednici održanoj u Vatrogasnom domu u Lupoglavu govorio je tajnik Zajednice Miroslav Sladarec. Sjednici su nazočili i brojni gosti iz drugih zajednica i DVD-a, a pozivu domaćina odazvali su se i načelnik Općine Željko Funtek, predsjednik Općinskog Božo Graberec, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Povrlišek te trojica osnivača Zajednice Željko Rusan, Stjepan Baček i Stjepan Remenar.

Brckovljani
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija