Vatrogasna zajednica Općine Rugvica modernizira vozni park

Zajedničkom suradnjom Općine i Vatrogasne zajednice nabavljeno je tako novo kombi vozilo za DVD Otok Svibovski, a kroz nekoliko mjeseci krenuti će se i kupnju novog navalnog vozil

Općina Rugvica između ostaloga veliku pažnju posvećuje vatrogastvu na svome području. Osim ulaganja u vatrogasne i društvene domove, Općina sada kreće u modernizaciju voznog parka.

Zajedničkom suradnjom Općine i Vatrogasne zajednice nabavljeno je tako novo kombi vozilo za DVD Otok Svibovski, a kroz nekoliko mjeseci krenuti će se i kupnju novog navalnog vozila. Također, VZO Rugvica u narednim tjednima bit će dodijeljeno novo pick up vozilo od strane Hrvatske vatrogasne zajednice. Ministarstvo unutarnjih poslova HVZ-u je isporučilo 20 od 94 vozila nabavljena sredstvima EU fondova, među kojima je i vozilo namijenjeno za Općinu Rugvicu.

-Ova vozila uvelike će poboljšati operativnu spremnost vatrogastva na području općine, a vatrogascima omogućiti odgovarajuće uvjete kako bi svoj posao mogli obavljati na najbolji mogući način- poručio je načelnik Mato Čičak.