Spremni za požarnu sezonu

Vatrogasci Zagrebačke županije odlaze na dislokaciju u Dalmaciju


Tijekom požarne sezone vatrogasci Zagrebačke županije bit će na redovnim dislokacijama u Zatonu, Zadru i na otoku Hvaru, u Sućuraju
vatrogascismotra_lipanj_2023_autor_fotografije_drazen_kopac__5.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Vatrogasci Zagrebačke županije spremni su za redovne i izvanredne dislokacije na priobalju, ali i u drugim dijelovima Hrvatske, u ovogodišnjoj požarnoj sezoni koja počinje 29. lipnja. Smotra vatrogasaca, vozila i opreme održana je u Zaprešiću.

-Educirana su, opremljena i spremna 104 vatrogasca s dvadesetak vozila. Ne samo za požare, nego i za nevremena, poplave, potrese… U slučaju potrebe ove će snage, po zapovjedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika, biti angažirane bilo gdje na području Hrvatske- rekao je Dario Kezerić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Dražen Kopač

Smotra je organizirana, dodao je, kako bi se provjerila oprema i do početka sezone ispravili eventualni nedostaci.

Svako operativno području VZ Zagrebačke županije, njih ukupno osam, za protupožarnu sezonu na raspolaganje je stavilo po 13 vatrogasaca.

-Uvjerili smo se da imamo adekvatnu opremu i vozila, ali prije svega imamo sjajne vatrogasce, koji imaju znanje i uvijek su spremni priskočiti u pomoć ljudima koji se nađu u nevolji. Siguran sam da će naši vatrogasci, bude li potrebe, kao i bezbroj puta dosad pokazati svoju humanost, hrabrost i požrtvovnost- rekao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Tijekom požarne sezone vatrogasci Zagrebačke županije bit će na redovnim dislokacijama u Zatonu, Zadru i na otoku Hvaru, u Sućuraju.

Događanja
Zagrebačka županija