Uz prijetnje pištoljem došli do 25 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili četiri kaznena djela razbojništva i kazneno djelo krađe.

U petak, 1. ožujka nakon počinjenog razbojništva u trgovini u Ulici Bijenik odakle su otuđili oko 6 500 kuna, policijski službenici su u Ulici Črnomerec uhitili osumnjičene i priveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnovne sumnje da su počinili još dva razbojništva i to 14.veljače u trgovini u Ulici Fraterščica, odakle su otuđili oko 5 400 kuna te potom 20. veljače u trgovini u Ulici Mirka Viriusa, odakle su otuđili oko 4 000 kuna.

Također su, sumnja se, 25. veljače počinili i jedan pokušaj razbojništva u trgovini u Ulici Ante Topić Mimare. Sumnjiče se i da su, prethodno, početkom veljače, počinili i jednu krađu u praonici rublja na Savskoj cesti tako da su ušli u otključanu praonicu i prerezali lokot na automatu za mijenjanje kovanica te otuđili oko 9 000 kuna.

Sva kaznena djela razbojništva osumnjičeni su počinili uz prijetnju startnim pištoljem te maskirani kapama s prorezima za oči, a ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi gotovo 25 tisuća kuna.