Ususret novoj školskoj godini uz drugo izdanje ZGodionice

U parku Ribnjak započeo je najveći dječji festival – ZGodionica, koji je u svom prvom izdanju prošle godine, dobio status posebne važnosti za Grad Zagreb.

U narednih 17 dana, najmlađi će imati priliku učiti i otkrivati svoje vještine kroz pregršt raznovrsnih radionica, sportskih aktivnosti, sadnju biljaka, čitanju priča za laku noć, dok se u programu pronašla i škola grafita, brojne predstave, adrenalinski park i dječji disco. Ulaz je besplatan, a sadržaji su namijenjeni za djecu do 14 godina.

– Moramo se pohvaliti i s dvije nove instalacije, našim divom koji spava, a koji je u cijelosti napravljen od recikliranog materijala te livadom s gigantskim gljivama koje po noći svijetle, poručila je idejna voditeljica scenografije Tajana Čanić Stanković te istaknula kako uz rakošniju scenografiju i bogatiji program, mališane očekuju još razna iznenađenja.

Manifestaciju je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić:

– Ovdje imamo edukaciju, interakciju, druženje, recikliranje, ekologiju…. ono što svako dijete treba znati. Sve što je vezano uz djecu, a organizirano je na ovako lijep način, Grad će uvijek podupirati.