Uskoro sanacija klizišta na državnoj cesti prema Kravarskom

Hrvatske ceste ovih su dana završile projektnu dokumentaciju za sanaciju klizišta na državnoj cesti D-31 koje se nalazi petstotinjak metara od samog centra Kravarskog. U tijeku je postupak javne nabave i odabir izvođača, a prema najavama sanacija klizišta u dužini od 120 metara trebala bi započeti tijekom travnja ili početkom svibnja. 

-Procijenjena vrijednost radova je oko 4 milijuna kuna što će u potpunosti financirati Hrvatske ceste, a sanacija će se izvršiti postavljanjem betonskih pilota- kaže načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec.

Tijekom proteklih godina na području Kravarskog aktivno je bilo 85 klizišta, od čega je 12 bilo na općinskim prometnicama čiju je sanaciju općina financirala iz svog proračuna.

-Ta klizišta nam stvarno predstavljaju veliki problem, još uvijek imamo dva velika klizišta koja su djelomično sanirana. Zatražili smo sredstva za njihov završetak te još uvijek čekamo na odgovor. Mi jednostavno nemamo pet milijuna kuna koliko nam je potrebno za sanaciju tih klizišta- rekao nam je načelnik Kolarec.

Od 2013. godine kada se na području Kravarskog pojavio problem klizišta Općina je i svog proračuna u njihovu sanaciju uložila osam milijuna kuna.

Hrvatska
Kravarsko
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija