USKOK u akciji uhićenja zbog nezakonite legalizacije objekata

Istragom je navodno obuhvaćeno više od 20 osoba
Majmajola: USKOK u kući Damira Janka, bivšeg pročelnika u općini Vodnjan Srećko Niketić/PIXSELL

USKOK i policija od jutra provode pretrese na više lokacija diljem Puljštine i južne Istre kojima je obuhvaćeno dvadesetak osoba, a neslužbeno se doznaje da ih se tereti za pogodovanjima u području prostornog planiranja i bespravne gradnje.

Povod za ovu akciju je nezakonita legalizacija bespravno izgrađenih objekata, obuhvaćeno je dvadesetak osoba iz Vodnjana i Pule, a neki od njih su bivši zaposlenici vodnjanskog Odjela za prostorno planiranje. Među njima je i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić koja je jutros u svojoj kući uhićena i privedena u pratnji dvojice inspektora te policajca. Njenom privođenju prethodio je višesatni pregled kuće, tijekom kojeg je oduzeto računalo i par USB stikova.

U akciji policije i USKOK-a po pisanju Glasa Istre uhićeni su i vlasnik tvrtke Štok iz Peroja Dragan Štokovac, bivši zaposlenik Grada Vodnjana Damir Janko te bivši voditelj Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Mladen Kancelar.

Istragom je navodno obuhvaćeno više od 20 osoba s područja Vodnjanštine, a na prvoj su razini zaposlenici Grada Vodnjana koji su vodili postupke legalizacije, na drugoj poduzetnici, odnosno građevinci, geodeti i arhitekti kao posrednici te na trećoj vlasnici nekretnina.

Navodne zloporabe službenog položaja i ovlasti ili poticanja dogodile su se između 2014. i 2019. godine. Akcija je počela rano jutros pretresima stanova, kuća, vozila i poslovnih prostora.

 

Crna kronika
Hrvatska