USKOK u akciji

U tijeku su uhićenja u pet županija

Uz uhićenja u tijeku su i tzv. dokazne radnje, poput pretresa i prikupljanja dokaza
Pula: Novi pokušaj deložacije iz pulske “Pore?anke” Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

Policija je po nalogu USKOK-a u četvrtak ujutro na području sjeverozapadne Hrvatske, Slavonije i Zagreba započela s uhićenjima članova zločinačkog udruženja osumnjičenog za ilegalni uvoz, obradu i preprodaju duhana.

Uz uhićenja u tijeku su i tzv. dokazne radnje, poput pretresa i prikupljanja dokaza, koje po nalogu Uskoka provodi Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s Carinskom upravom.

– Navedene radnje provode se na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela povezana s nedozvoljenom trgovinom duhana, izvijestio je Uskok, prenosi Jutarnji.

Policija je priopćila da će tijekom dana provoditi ‘hitne dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija‘, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene će predati pritvorskom nadzorniku i protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

U Uskoku ističu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o ‘daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost‘.

Ako USKOK uz pokretanje istrage za neke osumnjičenike zatraži određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Crna kronika
Regija