Uskok istražuje aferu cijepise.hr

Uskok je još u siječnju zatražio ugovore tvrtke Vinka Kojundžića s Ministarstvom zdravstva navodeći da su ugovor od 5,2 milijuna kuna potpisali ministar zdravstva Vili Beroš i tvrtke Cuspis, IN2 i In-Con
cijepise

Uskok je još u siječnju zatražio ugovore tvrtke Vinka Kojundžića s Ministarstvom zdravstva, piše Jutarnji list, navodeći da su ugovor od 5,2 milijuna kuna potpisali ministar zdravstva Vili Beroš i tvrtke Cuspis, IN2 i In-Con.

Policijski službenici PNUSKOK-a početkom ove godine počeli su, neslužbeno doznaje dnevnik, izvide nad nekim ugovorima i poslovima sklopljenim između Ministarstva zdravstva s tvrtkama IN2 i Cuspis, čiji je osnivač i direktor Vinko Kojundžić radio platformu cijepise.zdravlje.hr na kojoj građani prilikom prijave često imaju problema.

Ta platforma izazvala je interes portala Telegram koji je u više navrata pokušavao od ministarstva dobiti odgovor na pitanje tko je autor spomenute platforme, ali im nisu odgovarali. U konačnici su to prekjučer sami otkrili nakon čega je osnivač i direktor tvrtke Cuspis Kojundžić priznao da je autor spomenute platforme od koje su se, pak, jučer ogradili iz tvrtke IN2 i Ericsson Nikola Tesla, unatoč tome što je ministar Vili Beroš ujutro kazao da su i te dvije kompanije radile na toj platformi.

I dok Ministarstvo zdravstva i Kojundžić nisu odgovorili o policijskim izvidima Jutarnji doznaje da su policijski službenici postupili temeljem zahtjeva Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i od Ministarstva zdravstva navodno zatražili “cjelokupnu dokumentaciju vezanu za šest postupaka javne nabave naručitelja Ministarstvo zdravstva”.

Jutarnji list navodi da je Kojundžić 90-ih bio aktivan u politici i to u Mladeži HDZ-a, a zaslužan je i za pokretanje prve web stranice HDZ-a.

Svojedobno je navodno radio i u Konzumu, a u medijima se opet pojavio vezano uz aferu u HZZO-u kad je 2009. Uskok upao u prostorije HZZO-a radi navodnih sumnji na poslovanje u njihovom IT sektoru, donosi Jutarnji list.

Hrvatska
Ostalo