Uređuje se parkiralište s oko 500 mjesta unutar kruga TŽV Gredelj

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima je obišao prostor unutar kruga TŽV Gredelj gdje se uređuje parkiralište s oko 500 parkirališnih mjesta.

-Prema ideji direktorice Zagrebparkinga i direktora Zagrebačkih cesta, odlučili smo dio ovog prostora iskoristiti za parking. Šteta je da ova lokacija stoji prazna i dok ne nađemo partnere za javno privatno partnerstvo i ne aktiviramo prostor, do tada ćemo dio prostora iskoristiti za parking, nešto poput parkinga na Paromlinu- rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako je završetak radova planiran za otprilike mjesec dana.

-Blizu ove lokacije je autobusni i željeznički kolodvor pa će ljudi moći ostaviti aute na više dana. Predviđena je 4 zona, 10 kuna po danu i 200 kuna mjesečno, tako da se ljudima koji ne mogu kupiti povlaštenu parkirnu kartu omogući parkiranje od 0 do 24- pojasnila je direktorica Zagrebparkinga Ana Preost.

Parkiralište će biti osvijetljeno, rampa za automobile bit će na ulazu i izlazu, a na Strojarskoj je predviđen i poseban izlaz za pješake.