Umirovljenici zadovoljni potporom župana Stjepana Kožića i županije

Redovnu godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine održala je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije, koja okuplja 28 umirovljeničkih udruga s oko 22.000 članova.

-Svaku godinu obnavljamo program kojega godinama provodimo. Organiziramo dvodnevni sportski i susret pjevačkih zborova, koji tijekom dva dana okupi preko 2000 članova i gostiju. Obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba – 1. listopada, imamo edukacije o zdravlju umirovljenika… Naše su udruge samostalne u svojem radu, svaka radi onako kako misli da je za njezine članove najbolje- ispričao je Josip Jakopač, predsjednik Zajednice.

Posebno je zahvalio Županiji i osobno županu na potpori koju pružaju umirovljenicima.

-Imamo vrlo dobru suradnju, Županija nas prati, pomaže nam. Bez financijske pomoći Županije ne bismo mogli funkcionirati- rekao je Jakopač, koji je kao najvećim problemom umirovljenika istaknuo niske mirovine.

-Imamo članove koji primaju donekle solidnu mirovinu, ali imamo i one koji primaju poljoprivrednu mirovinu od svega 500 kuna mjesečno. S time se zaista ne može živjeti i mora im se pomoći- rekao je Jakopač.

U ime župana, članove Skupštine pozdravila je pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, koja je pozvala umirovljenike na zajedništvo.

-Primjer ste kako treba raditi, kako se treba družiti, kako dati doprinos društvu u kojemu živite, bez obzira na to što ste u mirovini. Županija s vama ima dobru suradnju, vjerujem da će se ona nastaviti i u godinama pred nama- rekla je pročelnica, naglasivši da je proračunom Županije za 2020. za programe Zajednice udruga umirovljenika predviđen iznos od 1,1 milijun kuna.