Policija im pomrsila planove

Uhvaćeni šverceri migranata, pala i njihova prethodnica

U dva automobila prevozili su sveukupno sedam stranih državljana
migranti Matija Habljak/PIXSELL

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je o slučaju krijumčarenja migranata koji se dogodio na području Hrvatske Dubice.

Policija je u mjestu Cerovljani zaustavila dva automobila zagrebačkih registracija – prvi u kojem je 41-godišnjak prevozio tri, a drugi u kojem je 30-godišnjak prevozio četiri strana državljana. Potom su zaustavili i treći automobil zagrebačkih registracija kojim je upravljao 29-godišnjak, dok se kao putnik nalazio 43-godišnjak, obojica hrvatski državljani.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su 30-godišnjak i 41-godišnjak, po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz BiH te za određenu cijenu, preuzeli strane državljane koje su namjeravali prevesti do Zagreba. Također, za 29-godišnjaka i 43-godišnjaka iz trećeg automobila, policija je utvrdila kako je riječ o prethodnici koja je krijumčarima trebala dojavljivati o policijskim ophodnjama i nadzoru.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni su kazneno prijavljeni, dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.

Crna kronika
Regija