Udruga za sindrom Down- Zagreb ima novi prostor

U povodu obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down, na zagrebačkom Jarunu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je novi prostor Udruge za sindrom Down – Zagreb. Udruga broji oko 160 članova, a svakodnevno provode razne igraonice, radionice te edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

-Dosadašnjih 65 kvadrata u Folnegovićevom naselju zamijenili smo s novim prostor od 220 kvadrata ovdje na novoj adresi Hrgovići 59, koje smo dobili od Grada Zagreba u ožujku 2016. na Svjetski dan Downovog sindroma. Prostor je prekrasan, lijepo smo ga uredili i možemo na najbolji način omogućiti terapiju našoj djeci- rekla je predsjednica Udruge Natalija Belošević, dok je gradonačelnik Bandić istaknuo kako ovim osobama moramo omogućiti profesionalnu i ljudsku realizaciju te socijalnu integraciju.

U tjednu otvorenih vrata Udruge od 19. do 24. ožujka organizirane su bile mnogobrojne radionice i igraonice za djecu, edukacije za roditelje i stručnjake, prezentacije i izložba slika. (zagreb.hr)