Udruga Nismo same pokrenula humanitarnu akciju za pomoć ženama oboljelih od raka

Akcija, kojom se prikupljaju sredstva za taksi prijevoz oboljelih u zagrebačke bolnice, započela je 1. prosinca i trajat će do 26. veljače

Udruga Nismo same i ove godine provodi humanitarnu akciju kojom prikuplja sredstva za projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

– Do sada smo, zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, bili podrška za 324 žene oboljele od raka, a našim smo korisnicama osigurali više od 11 000 vožnji na terapije koje znače život, kaže predsjednika udruga Nismo same Ivana Kalogjera.

Korisnice prijevoza uglavnom su žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju živućih članova obitelji, a na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske.

– Pozivamo sve građane i tvrtke da nas i ovoga puta podrže donacijama. Kupite za predstojeće božićne blagdane nešto iz našeg asortimana i učinite dobro djelo. Pokažimo zajedno ženama oboljelima od raka da nisu same, pozivaju iz udruge.

Akcija je započela 1. prosinca i trajat će do 26. veljače, a osim majica s logom koji su izradili hrvatski dizajneri Zoran Aragović i Juraj Zigma, street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar i mlada likovna umjetnica Diana Zubak, u prodaji su i drugi proizvodi koje je moguće naručiti putem e-maila [email protected] ili Facebook stranice Nismo same. Donaciju se pak može uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599.