UDRUGA IVANA PERKOVCA: Zaželi ide dalje

Sada će teren obilaziti devet gerontodomaćica koje će skrbiti o 54 korisnika
301778038_1223663281755934_7869428655631117002_n

Udruga Ivana Perkovca nastavlja s projektom Zaželi, a aktivnosti koje ih očekuju u ovoj III. Fazi predstavljene su u prostorijama udruge u Šenkovcu. Za razliku od prošle faze, sada će teren obilaziti devet gerontodomaćica koje će skrbiti o 54 korisnika, dok je u prošloj fazi bilo šest zaposlenih žena koje su brinule o 36 žena. U ovoj fazi projekt je dobio dodatak imenu „Zaželi bolji život“ jer činjenica je, a i želja, da se ljudima život učini ljepšim i boljim.

Predsjednica Udruge Jasna Horvat izrazila je zadovoljstvo što su uspjeli s nastavkom projekta koji je iznimno human. Značaj projekta potkrijepio je i predsjednik Vijeća MO Šenkovec Stjepko Rukelj istaknuvši iskustvo svojih sumještana nakon završetka II. faze projekta koji su se teško nosili s činjenicom da ih više nitko neće obilaziti.

Prijava je za ovu fazu bilo mnogo, a dolaze i dalje, istaknula je voditeljica projekta Sanja Rajter Lazić.

-Brzo su se javili krajnji korisnici, a javljaju se i dalje. Vrlo rado nas primaju u kuće i sada je situacija mnogo opuštenija nego je bila na početku provođenja projekta- rekla je Rajter Lazić.

Zadovoljstvo projektom nije krio ni načelnik Općine Brdovec Alen Prelec podsjetivši da ima sve više staračkih domaćinstava i potrebitih, a da je društvo dobro ako se dobro brine o najnemoćnijima.

Projekt Zaželi u trećoj fazi bit će vrijedan 445 tisuća kuna koje osigurava EU u 85 posto i RH u 15 postotnom iznosu. A provodi se od 28. srpnja ove godine do 28. ožujka iduće godine.

Brdovec
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija