UDE UOČI FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA: Moj cilj je bio da uđem u finale i svima dokažem da sam još tu

U subotu će se na svom 11. nastupu na SP-ima boriti u četvrtom svjetskom finalu

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Filip Ude spreman je za sutrašnju borbu u finalu konja s hvataljkama Svjetskog gimnastičkog prvenstva u Japanu, a srebrni hrvatski olimpijac iz Pekinga 2008. u subotu će se na svom 11. nastupu na SP-ima boriti u četvrtom svjetskom finalu.

Ždrijeb mu je donio startni broj 2 u sutrašnjem finalu koje starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

– Dosta sam smiren, ovo je moje treće pojedinačno finale na SP-u. U oba sam odradio vježbu. Jednom sam zauzeo peto mjesto, drugi put osvojio srebro. Na žalost ili na sreću, neću raditi svoju najtežu vježbu s ‘Busnarijem’ zato što to nije dobro uvježbano. Slučajno mogu napraviti tu vježbu, ali odlučili smo bolje da ne eksperimentiramo. Imat ću dosta slabiji start od ostalih vježbača. Ja idem 6.1, oni 6.5, 6.6, tako da s te strane se malo teže boriti u finalu s njima. Ipak su pola boda u prednosti. Ali, na žalost, ovaj put zbog ozljede ramena nisam stigao natrenirati ‘Busnarija’. Žao mi je što ne mogu ovdje ići sve što znam.

S čime bi bio sretan kada sutra završi finale?

– Da završim finale s vježbom od početka do kraja i da budem zadovoljan svojom izvedbom. Sretan sam i sada. Postavio sam si cilj prije nego smo išli na SP. Znao sam da nemam spremnu najtežu vježbu, moj cilj je bio samo da uđem u finale i sam sebi, a i svima dokažem da sam još tu. Da sam među top 8 najboljih na svijetu s 35 godina i to sam i napravio. U finalu idem opušteno, što bude, bude. Potrudit ću se napraviti svoje, ponoviti vježbu iz kvalifikacija i nadam se da će mi to uspjeti.