Učitelji od strane Županije nagrađeni s po 2 tisuće kuna

Županija je nagradila najuspješnije učitelje osnovnih i srednjih škola. Radi se o 30 učitelja koji su sukladno Pravilniku o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama izabrani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kao najuspješniji odgojno-obrazovni radnici u školskoj 2018./2019. godini.

Vrednovalo se mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, sudjelovanje u projektima, rad na unapređenju obrazovanja… Županija je učitelje nagradila novčanom nagradom u iznosu od po 2000 kuna. Na njihovu trudu zahvalila im je, na prigodnoj svečanosti u Jastrebarskom, zamjenica župana Nadica Žužak.

-Cijenimo sve ono što učitelji rade kako bi prenijeli znanje na mlade generacije, na male i malo veće glave koje će jednoga dana biti odgovorni ljudi ovoga društva. Nagradili smo posebno kreativne učitelje. Svjesni smo njihove važnosti za obrazovanje mladih“- rekla je zamjenica Žužak, dodavši da je Županija proračunom za 2020. predvidjela za školstvo preko 170 milijuna kuna.

-To najbolje pokazuje da podrška Županije obrazovanju, učiteljima, pa onda i učenicima nije deklarativna, nego stvarna- rekla je zamjenica, dodavši da će Županija iduće godine iznjedriti vlastiti pravilnik o nagrađivanju učitelja.