Policija razriješila slučaj

Ubojstvo Željka Hatlaka bilo je unaprijed isplanirano

Ubojica je u Varaždin doputovao nekoliko dana ranije i na kućnoj adresi ubijenog čekao njegov dolazak
Varaždin: Policija riješila ubojstvo Željka Hatlaka Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Ubojstvo Željka Hatlaka koje se dogodilo 24. veljače ove godine u Varaždinu, a za koje je osumnjičen 44-godišnjak s karlovačkog područja, bilo je planirano, izvijestila je policija.

Varaždinska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom kojeg sumnjiče za teško ubojstvo iz koristoljublja na štetu 56-godišnjeg Željka Hatlaka. Uz kazneno djelo teškog ubojstva, 44-godišnjak je osumnjičen i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kako je priopćila varaždinska policija, sumnja se da je 44-godišnjak Hatlakovo ubojstvo unaprijed isplanirao, u Varaždin doputovao nekoliko dana ranije i na kućnoj adresi ubijenog čekao njegov dolazak. U konačnici je iz neposredne blizine iz vatrenog oružja ispalio više hitaca koji su ga usmrtili. Osumnjičeni je Hatlakovo tijelo sakrio te počeo rasprodavati njegovu pokretnu imovinu, a potom se njegovim automobilom uputio na karlovačko područje gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri da vozilo dalje koristi.

Automobil ubijenog Hatlaka su 8. ožujka po dojavi kriminalističke policije PU varaždinske pronašli karlovački policajci. Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja provedeno je više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni, a prilikom pretraga i očevida pronađeno je i vatreno oružje kojim je Hatlak ubijen. Radi sumnje u počinjenje kaznenih djela na karlovačkom području osumnjičeni je od 4. ožujka u istražnom zatvoru, a u petak je prijavljen i zbog teškog ubojstva iz koristoljublja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Crna kronika
Regija