U zemlji 52 nove infekcije i jedan smrtni slučaj

Od jučer su se oporavile 44 osoba, a s obzirom na sve ustrajnije pridržavanje protuepidemijskim mjera od strane građana, Nacionalni stožer ne razmišlja o penalizaciji ponašanja

Davorin Višnjić/PIXSELL

U protekla 24 sata potvrđena su 52 novooboljela na području Hrvatske, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U zemlji je tako od početka epidemije zabilježeno 3 827 slučajeva zaraze, 1 183 trenutno je aktivnih bolesnika, od toga je njih 48,41 posto muškarca, a 51,59 posto žena.

Među aktivnim slučajevima je 81 zdravstveni djelatnik, dok je njih 508 u samoizolaciji.

Također, obavljeno je 95 020 testiranja, njih 1 824 od jučer, dok je postotak pozitivnih 4,03 posto. Hospitalizirano je 129 osoba, od toga je njih pet na mehaničkoj ventilaciji. Uz to, od jučer je 11 osoba otpušteno iz bolničkih ustanova, dok su se kod kuće oporavila 33 pacijenta.

Nažalost, od jučer je u Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” preminuo 69-godišnjak s opsežnim komorbiditetom, što daje ukupan broj umrlih od 128.

Ministar zdravstva Vili Beroš pohvalio je sugrađane koji se sve ustrajnije pridržavaju protuepidemioloških mjera te je istaknuo kako u ovome trenutku Nacionalni stožer civilne zaštite ne razmišlja o penalizaciji ponašanja.

– Mislim da smo na pravom putu. Moramo i dalje biti odgovorni i ponašati se savjesno, zaključio je Beroš.