U zemlji 130 novooboljelih, većinom mlađe dobne skupine

Oboljeli su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i mjestima gdje se mladi zabavljaju, objasnio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

Davor Pongračić/CROPIX/POOL/PIXSELL

U protekla 24 sata potvrđeno je 130 novooboljelih na području Hrvatske, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U zemlji je tako od početka epidemije zabilježeno 5 870 slučajeva zaraze, a 686 trenutno je aktivnih bolesnika.

Među aktivnim slučajevima je 35 zdravstvenih djelatnika, dok je njih 140 u samoizolaciji.

Također, obavljeno je 132 292 testiranja, njih 1 604 od jučer. Hospitalizirano je 117 osoba, od toga je njih osam na mehaničkoj ventilaciji. Ukupno je ozdravilo 5024 bolesnika, a u samoizolaciji je 2 279 osoba. Preminulih nema.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak osvrnuo se i na aktualnu epidemiološku situaciju rekavši kako nema važnijih novih žarišta, međutim ona poprima specifičnu karakteristiku:

– Imamo dosta mlađih dobnih skupina oboljelih od koronavirusne infekcije, tako je od današnjih 130 novooboljelih, prosjek životne dobi 34 godine. Oboljeli su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i mjestima gdje se mladi zabavljaju.