U Zaprešiću je trenutno devet projekata u izvedbi

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk podsjetio je na aktivnosti koje su se u gradu događale tijekom ljeta i do kraja godine, a između ostalog tu je navedeno 16 prijavljenih projekata na državne i EU fondove te 9 projekata u izvedbi

I vijećnici zaprešićkog Gradskog vijeća sinoć su sjeli u svoje klupe te održali 24. sjednicu na kojoj su odradili 12 točaka dnevnog reda. Sve točke dnevnog reda, uglavnom, su usvojene većinom glasova, pa čak i ona o usvajanju zapisnika s posljednje elektronski održane sjednice.

Osim donošenja odluka, vijećnici su saslušali i izvješća gradonačelnika o njegovom radu u drugom polugodištu prošle godine te izvješće o radu Policijske postaje Zaprešić o stanju sigurnosti u prošloj godini. Prvi čovjek zaprešićkih policajaca Mario Bošnjak istaknuo je kako sigurnost u Zaprešiću ne pada, a cilj koji si je policija postavili, rješavanje 70 posto kaznenih djela, je ostvaren.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk podsjetio je na aktivnosti koje su se u gradu događale tijekom ljeta i do kraja godine, a između ostalog tu je navedeno 16 prijavljenih projekata na državne i EU fondove te 9 projekata u izvedbi. Neki od projekata u izvedbi su širokopojasni Internet, Cesta Lusci, rekonstrukcija javne rasvjete, projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića.

Vijećnici su prihvatili i Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Zaprešića u prošloj godini koji je ostvaren sa 98,2posto od plana što je ocjenjeno kao vrlo dobar rezultat. Oporbeni vijećnici, koji nisu podržali ni donošenja takvog prijedloga proračuna, nisu prihvatili ni ovo izvješće.

U nastavku je prihvaćena Strategija upravljanja imovinom grada Zaprešića kojom se predviđa uvesti aplikaciju za praćenje gradske imovine, no vijećnica Barbara Knežević iz Projekta Domovina nije bila oduševljena ovim dokumentom jer smatra da “strategija” predstavlja mnogo više od jednog cilja.

Pod aktualnim satom bilo je nekoliko pitanja i prijedloga, ali i pohvala. Denis Begić (SDP) pozvao je vijećnike da se odreknu svojih naknada za sjednice koje su se održale elektronskim putem, ali i ove koja je održana u živo s ciljem pomoći ugroženim udrugama i ljudima.

Goranka Dorotić (SIP) to je ocijenila licemjernim, ali je zahtijevala da se umanje na iznos od jedne kune financiranja političkih stranaka, što je pak licemjernim nazvao zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, podsjetivši kako je vijećnica Dorotić svoj mandat osvojila u stranci Živi zid koju je napustila pa sad njena nova stranka nema pravo na naknadu, čime se zalaže da ostali izgube ono što ona niti ne dobiva.