U Zaprešiću e-upisi u vrtiće

Započeo projekt digitalizacije upisa u gradske dječje vrtiće

Grad Zaprešić potpisao je ugovor sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva i gradskim dječjim vrtićima kojim započinje provedba projekta koji će rezultirati uvođenjem usluge e-Upisa u dječje vrtiće. Zamjenik gradonačelnika Alan Labus i ravnateljice gradskih vrtića Gordana Ana Hübl (DV Maslačak) i Zora Gogić (DV Vrtuljak) potpisali su tripartitni ugovor kojim će se osigurati da roditelji od 11. ožujka 2022. godine mogu svoju djecu upisati u dječje vrtiće koristeći platformu e-građani.

-Tako da neće više biti prikupljanja razno raznih dokumenata od rodnoga lista, uvjerenje o prebivalištu, potvrde o zaposlenju, zdravstvenim podacima,.. već će jednostavno ispuniti prijavnicu u digitalnom obliku jer su svi ti podaci već ionako sumirani na toj platformi. Tako ćemo od iduće godine roditeljima omogućiti da upisi budu brzi, efikasni, jednostavni i pristupačni svima, naglasio je Labus.

Da će djelatnicima vrtića, ali i roditeljima biti puno lakše upisati dijete u vrtić potvrdile su i ravnateljice dječjih vrtića smatrajući da će sve proći jednostavnije i s manje stresa.

Projekt e-upisa u dječje vrtiće provodi se u okviru javnog poziva Ministarstva uprave, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.