U Zaprešiću bez značajnije štete na građevinama

Stožer civilne zaštite Grada Zaprešića održao je izvanrednu sjednicu kako bi utvrdio stanje na području grada nakon jutrošnjeg potresa.

Ono što je najvažnije je da nisu zabilježene posljedice u smislu stradavanja građana, niti značajne štete na objektima. Važno je napomenuti i da sustavi opskrbe vodom i električnom energijom funkcioniraju normalno. Sve operativne snage, uključujući i službe važne za svakodnevno funkcioniranje grada, u stanju su pripravnosti i na raspolaganju.

-Ponovno molimo građane da ne nasjedaju na dezinformacije koje kolaju putem neformalnih kanala, nego da prate službene novosti i upute relevantnih državnih tijela. S obzirom na današnji potres, seizmološka služba najavila je mogućnost novih podrhtavanja, no ne očekuje se u većim razmjerima. Ipak, u slučaju potrebe, građani su slobodni izaći iz zatvorenih objekata, no podsjećamo kako su još uvijek na snazi stroge protuepidemijske mjere i da je nužno voditi računa o održavanju higijene i socijalne distanciranosti- poručili su iz Stožera.