U Zaprešiću 51 stan neupotrebljiv za stanovanje

Značajno su oštećene zgrada suda u Zaprešiću koja je trenutno zatvorena, a zgrada Pučkog otvorenog učilišta je kritična, a upitno je hoće li se i na koji način moći sanirati
568d94fd-33e2-4e00-9efa-d20112c9a4b2

Na konferenciji za tisak zaprešićkog Stožera Civilne zaštite javnost je informirana kako je 51 stan trenutno neupotrebljiv za stanovanje. Hoće li tako i ostati ovisi o procjenama statičara koji izlaze na teren, ali sigurno je da će velik dio tih stanova morati u generalnu obnovu. Dio stanara je otišao do svoje rodbine, a 21 osoba je smještena u Hotel Gec u Ivancu.

Gradonačelnik Željko Turk rekao je da će se Grad Zaprešić odmah uključiti u sanacije i popravke do vrijednosti do 2.00 kuna s ciljem da se osiguraju krovišta s kojih je popadao crijep ili se poprave cijevi od vode i slično, a kako bi se zaštitili objekti o daljnje devastacije. Značajno su oštećene zgrada suda u Zaprešiću koja je trenutno zatvorena, a zgrada Pučkog otvorenog učilišta je kritična, a upitno je hoće li se i na koji način moći sanirati.

Ozbiljna oštećenja su zabilježena u OŠ Antuna Augustinčića i dijelom u DV Maslačak, a ostale škole i vrtići za sada nemaju ozbiljnih oštećenja. Oštećen je i Dom zdravlja u Zaprešiću, ali ocjena njegova stanja tek se očekuje.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija
Zaprešić