U Zagrebu stručni skup na temu stambene politike u Hrvatskoj i okruženju

Trodnevni stručni skup u hotelu Esplanade organizirala je tvrtka Filipović savjetovanje
DUC_0617 Grad Zagreb

U organizaciji tvrtke Filipović savjetovanje, u hotelu Esplanade organiziran je trodnevni stručni skup na temu stambene politike u Hrvatskoj i okruženju.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet održao je prezentaciju pod nazivom “Zagreb: Stanovanje – Stanje stvari & planovi” te gostovao na panelu na kojem su uz sudjelovali i viceguvernerka Sandra Švaljek, Josip Tica s Ekonomskog fakulteta i Sašo Rink, direktor Javnog stambenog fonda Općine Ljubljana.

Panelisti su adresirali globalni, regionalni i lokalni kontekst i davali prijedloge poboljšanja stambene politike koja vodi k pravednijem, transparentnijem i učinkovitijem gospodarenju, prije svega javnim, stambenim fondom.

Zamjenik Korlaet iznio je agendu Gradske uprave za povećanje priuštivosti stanovanja u gradu, prije svega kroz mjeru obustave prodaje stanova u gradskom portfelju, planove za povećanje njihovog broja te moduse gospodarenja stambenim fondom.

– Osnovni cilj svake civilizacije trebao bi biti osigurati svima dostojan stan, naglasio je zamjenik gradonačelnika te time zaključio panel koji je izazvao veliki interes stručne javnosti.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska