U Zagrebu potvrđeno pet novih slučajeva, zaraženo je manje od tri posto testiranih

Pet novih zaraženih osoba potvrđeno je u Zagrebu koji dosad ukupno broji 413 oboljelih

Edvard Susak/POOL/PIXSELL

Pet novih zaraženih osoba potvrđeno je u Zagrebu koji dosad ukupno broji 413 oboljelih. Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako su jučer u Zagrebu provedena 183 testiranja, od čega se za pet osoba pokazalo da su pozitivne na koronavirus.

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 70 osoba, samoizolacija je određena za njih četvero, a na testiranje je upućeno pet osoba. U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mlade i dalje je petero djelatnika pozitivno na virus, ali nijedno od devetero djece koliko ih je tamo smješteno nije zaraženo i dobro su.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić navela je kako je u toj ustanovi testirano ukupno 3539 uzoraka, izrazivši zadovoljstvo trendom smanjenja u odnosu broja ukupno testiranih i broja pozitivnih.

-To je manje od tri posto, čime smo jako zadovoljni i nadamo se da će takav pozitivan trend smanjenja nastaviti se i dalje- naglasila je Šikić.

Jučer je za 12 osoba određena mjera samoizolacije, u karanteni je devet osoba, a 84 su zatražile psihološko savjetovanje, pa je dosad ukupno obavljeno 3770 savjetovanja.